onsdag 21 september 2016

Smått och gott!

Gratis bussåkande meddelad det för Lidköping och för dem som fyllt 65-år, det är väl inte dumt.. Man kommer att erbjudas ett seniorkort om man uppnått den åldersgruppen. D.v.s. om kommunstyrelsen anser att vi är värda det, man vet aldrig vad man anser sig behöva pengarna till, nu har vi ju fått två offentliga toaletter..

Så har även Änghagens handelsområde liksom Framnäs för några år sedan bytt ägare.. Götska fastighets AB har av någon anledning(förtjänst?) sålt till Areim AB.. Vad ett Stockholmsbaserat företag skall ute i periferin och göra.. Götska invigde området 2012..

Vad är det för tokig jävel som försöker skada hundar i Skara.. En hund började äta av köttfärs med småspik i som lagts under en hundbajstunna i Skara. Men hundägaren var snabb och fick ut det.. Sjukt..

Så till regeringens budget där bl.a. alkoholskatten höjs, så att en ölburk blir 25 öre dyrare, en flaska vin 75 öre dyrare och en flaska starksprit ungefär en krona dyrare. Till danskarnas och tyskarnas glädje..
Även bensinskatten höjs något.. Den som inte skulle höjas när valet pågick, nu har den höjts flera gånger med krystade ursäkter varje gång.. Pensionärerna blir även denna gång mindre kompenserade, hellre en fattig pensionär än en ansträngd statskassa..

Götenehus på språng igen denna gång vill man bygga om det var 26 bostadsrätter ute vid Sjölunda.. Det område måste väl snart närma sig max eller? Är nu en stadsdel i sig självt även om den ligger en bit från centrum.. Men man kan ju åka buss..

Det finns massor därute att läsa om men man orkar inte med allt och en del saker intresserar en inte heller.. Men "stolpar" man upp lite så kanske något passar och man kan gå vidare i ämnet och fördjupa sig då detta bara skummar på allra översta ytan..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...