söndag 11 september 2016

Råd från en sömnexpert.

Jag tillhör skaran "tärande" nu då jag erhåller pension, men jag är inte helt tärande på svenska staten utan får en del även från den norska staten som vars del nu det svenska Skatteverket febrilt försöker få in en del skattepengar från
Då kan man kanske få sömnproblem med jag är vid gott mod och tror inte det blir så allvarligt då det inte är tillåtet med dubbelbeskattning från Norge..
Många jobbar och kanske vill ta till helgen för en slags återhämtning, men.. Det är en dålig idé att försöka att återhämta sig på helgen. Tvärtom riskerar det att bara göra saken värre, enligt en sömnexpert..
- Vill du bli mindre trött är det en sak som gäller; det är rutiner varenda dag, hela veckan, säger han till den norska nyhetsbyrån NTB..
En sömnsjukdomsspecialist, säger att det är bättre att ta en liten tupplur på dagen, lite svårt när man jobbar om man menar det.. Det gör jag nu som pensionär fast jag kanske inte behöver det, men nu har det blivit en vana och med stigande ålder blir man tröttare..
- Är du sund och frisk rekommenderar de att du maximalt sover mellan 15 och 30 minuter på dagen. Sover du längre påverkar du insomningstiden på kvällen och förlorar effekter av sömnen. Är du väldigt trött bör du överväga att lägga dig tidigare än vad du gör i dag, säger de..
Personligen sover jag nog ca 45 minuter om dagen och har inte märkt några problem med det.. Men så har man vänt lite på dygnet efter man blivit pensionär och kvällarna blir gärna sena, som till klockan 24.00

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...