lördag 17 september 2016

Privat finansiering.

Av någon knepig anledning skall det slängas med utländska ord och då inte minst Engelska.. När jag svävade runt i cyberrymden kom jag på ordet Crowdfunding och hade inte minsta aning om det, har heller aldrig hört/sett ordet, men där fanns det..
Läste det på grund av att en investering på hyresfastigheter på 20 miljoner kronor ska göras i centrala Skara av ett privat fastighetsbolag. Den summan har "crowdfundats" ihop av privatpersoner.. Är Bert Karlsson med där tro?
Min första tanken var att 20 miljoner får man väl knappt parkeringen för, men det var inte det saken gällde utan ordet Crowdfunding..
Ordet Crowdfunding då eller på svenska gräsrotsfinansiering, är en metod för att finansiera projekt eller idéer genom att t.ex. via en webbsida vända sig till ett stort antal privatpersoner..
Hur det utvecklas sedan vet jag inte beror väl på hur stor man bedömer risken vara.. Undrar om inte detta kan vara ett läge för mindre nogräknade ekonomiska bedragare..
Men det var heller inte det som var frågan utan om Crowdfunding alltså gräsrotsfinansiering, men var försiktiga därute..
Och hur många "gräsrötter" har pengar att satsa tro?

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...