onsdag 14 september 2016

Övning vid brand med AB Bostäder.

Under i princip högsommarvärme hade AB Bostäder en övning i utrymning och förfarande vid brand i flerfamiljshus.. Där man sade att om man inte kunde ta sig ut t.ex. på grund av rökfylld trappgång så skulle man stanna kvar i lägenheten och eventuellt ta sig ut på balkongen.. Bara att hoppas att sådan finnes då..
Det var en del folk på plats och föreningar samt andra intressenter såsom försäkringsbolag, hyresgästföreningen, Securitas och naturligtvis AB Bostäder.. Försäkringsbolagen tryckte på att det var viktigt med hemförsäkring även för dem i lägenheter..
Först kom det rök från en lägenhet på tredje våning..

Brandkåren hade larmats via 112 och anlände..

Samtidigt kom ambulansen..

Väl på plats skickades brandman upp för att bistå och eftersom det bara var på tredje våning kunde man resa stege.. I de högre husen tar man väl stegbilen antar jag..

För att få ner folk skickades bilen med "korgen" upp och tredje våning var inga problem, den skall kunna nå upp till åttavåningshusen som byggs säger man..

Efteråt bjöd hyresgästföreningen på fika vad jag läste, kunde tyvärr inte stanna tills dess, men hoppas det smakade bra..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...