torsdag 22 september 2016

Nytt fastighetsbolag!

Nu kan vi läsa i NLT om ett nytt fastighetsbolag som skall se dagens ljus..
Det är kommunens egna AB Bostäder som skall byråkratisera sig ytterligare genom att gå ihop med andra i samma bransch.. Vad man tror sig vinna på det finns det säker undersökning på..
Denna sammanslagning för det ännu och troligtvis för lång tid framöver "visionära" projektet Entré Syd.. Som skall bebygga parkering utanför Systembolaget och Åhléns med bostäder och affärer och var det inte ett nytt parkeringshus, men det vågar man väl inte skriva om särskilt mycket i dessa miljömuppe tider..
Förutom AB Bostäder är ännu bara Frenbo med, men då får ni se till att Frenbo inte har flera järn i elden, för det klarar de inte av, med tanke på Burger King som man inte hann med samtidigt som Orionhuset..
Nåväl, kommunstyrelsen tyngda av Hamnstaden gav sin välsignelse åt att bygga vidare på att "klumpa" ihop fler företag.. Utvecklingsbolaget Ullersbro, Fyrkantens förvaltnings AB och Fda Future AB är mer "kockar" som skall röra i soppan och av någon anledning tror man att denna soppa skall bredda kompetensen.. Den kompetens som finns i massor av enskilda företag som redan har en uppbyggd organisation för sådana här jobb, har själv jobbat på ett..
Samt att det är välkända Lidköpingsföretagare som kommer med, som om det i sig självt skulle ändra på byggnadssättet.. Det blir väl ändå något/några stora byggbolag som tar entreprenaden och som är fult kapabla utan hopklumpade fastighetsbolag att driva hela projektet.. När kommunen fått sin bit ut från kommunhuset..
Om detta fastighetsbolag är "byggherrar" så har även där byggbolagen avdelningar för kontakter vilka är mycket effektiva på förslag och handling..

Men som alltid vet väl de ansvariga bäst och hur många gånger har vi inte fått höra att om man inte är insatt så skall man knipa käft.. Inte minst när debatten om vår akutmottagning gick som hårdast.. Men här är en gräsrot som skriver ut sina åsikter och sedan får de vara hur fel de vill..
Något som man får ta ställning till är de små husen på Esplanaden om vilka det skrivits om att de skall bort då vissa är undermåliga.. Troligtvis efter att någon startat protester så kommer de ändå att avlägsnas, kanske något flyttas till Limtorget.. Inga problem för min del i alla fall..
Arkivbild.
Entré Syd där en gång cirkus "nytt polishus" en gång hade krattat manegen men där aktörerna aldrig kom in på grund av ett klumpigt förfarande där man var inblandade både från polisledning(i Göteborg naturligtvis)och från kommunen.. Man hade till och med en arkitekttävling samt visning av projektet högst upp i Sockerbruket..
Kanske vi får en ny utställning igen, men denna gång inte ett polishus utan annan bebyggelse som vi förmodar inte blir ånyo ett jippo.. Men nu skall vi få ett nytt reningsverk och det upptar byråkraterna under lång tid.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...