lördag 24 september 2016

Handelsområden.

Våra handelsområden i Lidköping är bara små pluttar mot de stora, men det var väl ingen som förväntade sig något annat..
Störst omsättning i hela landet hade handelsområdet Kungens Kurva i Stockholm som omsatte 7,8 miljarder kronor under 2015. På andra plats hamnade då handelsområdet Gekås i Ullared som omsatte drygt fem miljarder kronor. På tionde plats hamnade Nordstans Affärscentrum med 4,2 miljarder kronor i omsättning..
Bara i Västra Götaland så ligger Nordstan i Göteborg på topp med Nordby center vid norska gränsen som tvåa och Torp i Uddevalla nu med IKEA som trea. Överby i Trollhättan hittade jag inte i statistiken..

Det skrivs att i riket planeras det just nu för 1,3 miljarder kvadratmeter nya köpecentrum eller handelsområden till centrumplanerares stora förskräckelse.... En liten liten del byggs här med Biltema, men politikerna kanske inte vill kalla det för "nytt" handelsområde.. Det skulle trigga centrumivrarna..

HUI(Handelns Utredningsinstitut) skiljer på affärscentrum och handelsområde. Ett affärscentrum är ett område där butikerna ligger under samma tak och har minst fem butiker på 5000 kvadratmeter. I ett handelsområde får kunderna gå ut och in i affärer som geografiskt ligger i närheten av varandra..
Här inviger Ewy Palm COOP på Änghagen som enligt dessa kriterier då måste gå som Handelsområde.. Tror invigningen var 2012.. Framnäs vet jag inte riktigt vad det har för status.. Där finns ju både under ett tak och att man måste gå ut till andra butiker.. Kallar det också för Handelsområde..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...