fredag 23 september 2016

Chefer på kommunen

Lidköpings kommun utmärker sig på flera sätt positivt i vissa hänseenden ligger man bra till i riket..
Men på några frågor är man mer "tvivelaktiga", läste nu att socialchefen skall gå i pension och det är säkert riktigt men tillåt mig at tvivla på det hon säger en aning, där hon meddelar denna avsikt att gå i pension i tid för hon vet hur svårt det är att få tag i en socialchef..
Kanske det, men Lidköping har inte rosat marknaden när det gäller chefer i den sociala marknaden där det varit turbulens bland anställda, flera har slutat.. Även om nuvarande chef är kompetent och omtyckt så har det inte alltid varit så..
Utan snarare raka motsatsen där även kommunpolitiker har haft skygglappar och inte förstått, men vad vet jag!!

Nu har man även "dippat" rejält på lista över näringslivets kommunranking där man kollar hur svårt eller lätt det är för företag att t.ex etablera sig.. Lidköping. Kommunen hamnar på 154 plats bland 290 kommuner. Och det är rent dåligt..
Naturligtvis finns det "ursäkter" från kommunens berörda.. Samhällsbyggnad har inte haft en organisation som hunnit med. Då kan man fråga sig under alla dessa år, varför? Man låg ju 50 platser högre upp innan..
Problem på samhällsbyggnad under år 2014–2015 som innebar stor ruljans på personal samt underbemanning. Resultatet blev långa väntetider för entreprenörer i bygglovs- och detaljplansärenden. Har man i Lidköping inte heller som på socialen kunnat behålla folk? Varit ledarproblem där också?
– Nu finns det saker vi kan jobba med: bemötande, handläggningstider och kommunikation, säger man från Tillväxt Lidköping.. Kanske hela Tillväxt Lidköping behöver en uppgradering ett "Tiilväxt Lidköping.2" De frågorna har väl funnits där hela tiden..
– I dag är samhällsbyggnad fullt bemannad och har en ny chef. De är verkligen på gång. Men effekten av det kommer man inte kunna se på attityderna förrän om något år är tongångarna. Skall bli intressant och se, det fodras inte bara kvantitet utan även kvalité.. Superlativen strömmar in från berörda om vad som kan göras, men ändå har vi dippat 50 platser!!

Skulle man lyssna på skvaller på stan så behövs det inom kommunen en allmän uppryckning av ledarskapet där, men det är väl bara illvilligt förtal av okunniga människor? Svågerpolitik? Nä aldrig!!
Inifrån "flitens och kunskapens hus" har vi Lidköpingsbor fått mycket gott utan tvekan.. En del skit också kanske vissa reflekterar. Tja, så fungerar ett samhälle..
Arkivbild.
Något som vi måste beundra är våra underbara trädgårdsmästare och medhjälpare som verkligen gör att staden blommar upp, tack för det..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...