söndag 25 september 2016

Bygglov i kommuner.

Lidköping har rasat ner 50 platser i Näringslivslistan om hur man uppfattar en kommuns intentioner för Näringslivet.. Enligt Näringslivet..
Jag vet inte om bygglovsärenden räknas in där, men det räknas in vad gäller att ordna lägenheter åt folk i alla fall.. Och hur trögt det är på den fronten i kommunerna..
Här finns de rekommendationer Näringslivets regelnämnd(NNR) gav kommunerna.. OBS pdf.fil..

Ungefär hur många veckor, i normalfallet, tar handläggningen av NNR:s bygglovsärende från det att ansökan är komplett till dess beslut om bygglov fattas? Kommuner och handläggningstider för NNR:s bygglovsärende. Vi rör oss i Skaraborg..
1-vecka. Inga kommuner i Skaraborg.
2-veckor. Grästorp.. Karlsborg.
3-veckor. Gullspång.
4-veckor. Falköping.. Lidköping.. Skara.
5-veckor. Vara.
6-veckor. Inga Skaraborgs kommuner.
Därutöver till 12 veckor finns inga Skaraborgskommuner. 233 av 290 orkade svara och vad jag kan se så saknas flera kommuner i Skaraborg där såsom Skövde och Mariestad.. För negativt tro?
Man rekommenderar max tre veckor för ett bygglovsärende så Lidköping ligger strax över, det kan inte göra att man dippat 50 platser. Det måste vara en annan orsak.. Troligtvis de orsaker som man inom Tillväxt Lidköping försöker ge "ursäkter för"..
Hamnstaden kommer väl att ta minst tjugo år från etablerad tanke till de första husen.. Men klart det är ett exceptionellt område med många turer. Å andra sidan är tjugo år lång tid.. Nu är Lidåker klart för hus och den fördröjningen var knappast kommunens fel..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...