onsdag 21 september 2016

Att bo och söka boende.

Förhandlingarna om nästa års hyror är igång på en del ställen. Hyresgästföreningens inställning är att förutsättningarna är goda och att höjningarna bör bli minst lika låga som i år.. Vad som sker ute på fältet återstår att se..

Att finna lägenhet sägs vara svårt i denna stad i alla fall för dem som inte stått i kö.. Min pojke vill flytta in från Götene och stått i kö i dryga tre år, det gicks ganska fort..
Men så kan vi läsa om hur de olika kommunala bostadsbolagen agerar vid ansökan om lägenhet.. Om man får tro tidningen Hem & Hyra så hör vårt kära kommunala bostadsföretag till de "värsta" vad gäller att inte se mellan fingrarna om sökande har t.e.x. betalningsanmärkning, då får du inte kontrakt..
I stapeln för, betalningsanmärkning, Skuld till Kronofogden, hyresskuld, där lyser det tre röda fyrkanter vilket betyder NEJ, det godtas inte hos AB Bostäder.. Vilket de delar med en hel del andra, men inte alla.. Vissa har gul stapel som betyder "ibland", eller grön som betyder "ja".. Men AB Bostäder har alltså klart lysande röda kvadrater, NEJ..

Hur hårt man håller på det vet jag inte de kan väl inte vara totalt styvnackade på AB Bostäder Mycket beror väl på hur dess VD agerar och det har väl varit frågetecken ibland..

Följande hyresvärdar i Skaraborg kräver "fläckfri" ekonomi vad man nu menar med det.
AB Bostäder Lidköping. Centrumbostäder Skara. Falköpings hyresbostäder. Mariehus Mariestad. Törebodabostäder.. Källa Hem & Hyra..
De kräver av dig att du inte begått ekonomiska misstag de närmast föregående åren. Hur hårt de drar det vet jag som sagt inte, kanske man som en del ser mellan fingrarna med äldre.. Beror mycket på hur fanatiska man är från ledningen.. Man kan ju begära att någon/några står som förmyndare, så jäkla styvnackade kan man väl inte vara att den möjligheten inte finns.. Men då görs en kreditprövning på den eller dessa..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...