måndag 26 september 2016

Allergi måste tas på största allvar.

Allergier är inget man kan ta lätt på där vissa reaktioner kan bli livshotande.. Vi har uppmärksammats på hur tillbud kan ske som nu på McDonalds..
Man hoppas att personalen på McDonalds ska få tydligare instruktioner och bättre utbildning när det gäller matens innehåll och allergier.. Undrar om inte viss stress också är inblandat kanske slentrian..
Det är inte bara på McDonalds detta kan inträffa, alla som säljer mat både från livsmedelsbutiker till gatukök måste veta vad de ger ut..
Nu är det två fall på McDonalds i Skara enligt SKLT och det är för mycket speciellt när det uppmärksammats innan.. Så där behövs en uppryckning av kunskap och kanske av arbetsmiljö för de anställda.. Rapporter har kommit in från olika platser i landet(Stockholm) om liknande händelser, även där McDonalds..
Det är också en väckarklocka gentemot McDonalds centralt, kan inte vara bra reklam för firmans namn. Nu har vi snart tre hamburgerbarer i stan då Frasses finns och snart öppnar Burger King.. Då kan man inte låta kedjans namn fläckas ner, det gynnar bara konkurrenten.. Livsmedelsinspektörerna har ibland anmärkningar på hantering av mat.. Men vilka som får anmärkningen skriver sällan media ut av någon konstig anledning, pressetik? Det utdraget som är offentlig handling får du begära ut själv om du är intresserad..

Men hur många "matlarm" som inte är kopplade till allergi har vi inte fått, tycker mig läsa om flera i månaden.. Oftast då har butikskedjor själva fått larm om eventuella problem som t.ex. listeria..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...