måndag 8 augusti 2016

Sjöfylla.

Blev jäkligt irriterad på den nya alkohollagen som kom 2010 med en gräns på 0,2 promille samma som för bil, det tyckte jag var helt onödigt.. Trots jag inte äger båt..
31 båtförare har dömts för sjöfylleri i Västra Götaland sedan 2013 med Göteborg inräknat och det är inte många..

Men det är inte alla som behöver oroa sig för att åka fast, i alla fall inte vid ett måttligt drickande. Lagen som träder i kraft för sjöfylleri gäller i första hand lite större båtar, motor- och segelbåtar med en längd om över 10 meter. Lagen gäller även båtar som har en motor som kan föra fram båten i minst 15 knop. Böter vid sjöfylla är böter fängelse i upp till sex månader.. Förmodar att du riskerar ditt bilkörkort också..
Dock finns den grova sjöfyllan, den som gäller vid promillehalter över 1,0, gäller alla båtar. Då kan brottet leda till en dom på upp till två års fängelse.. Och har man sölat i sig så det blir över 1,0 promille då kan man för tusan stanna kvar i båten där den är förtöjd och ta en jäkel till..
Har du en sådan här båt, så se till du inte har 0,2 promille, för då kan du få pröjsa.. Antingen ligger du vid brygga eller har den på land..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...