måndag 15 augusti 2016

Nöjesparkerna.

Det skrivs att Skara sommarland detta år hittills ökat med 24 procent under juni-juli jämfört med samma period 2015.. Och det är väl bra.. Men antal besökare är ändå inte något att skryta om, någonstans mellan 2-300 000 blir väl facit för 2016..
Det två stora Liseberg 1 182 000. Gröna Lund 736 173 under juni och juli 2016 är siffror som man aldrig lär komma upp till.. Men uppnår Skara sommarland 300 000 är det starkt, vilket man inte kommer att göra detta år.. Så är Skara sommarland mer beroende av fint väder än de två stora som gärna ser lite halvdåligt väder..
Samma vad gäller väder halvdåligt, gäller väl för Kolmården, men där har man detta år minskat med tio procent.. Kolmården som har samma ägare som Skara sommarland, Parks and Resorts.. De äger även Gröna Lund och Furuviksparken..
Något som däremot inte gick hem i stugorna var det man försökte med i Götene.. Som började bra med Medeltidens värld och Arn.. Men som sedan föll ihop som ett korthus och blev riksbekant för det massiva utflödet av pengar, däribland skattemedel..
Här skulle Bert Karlsson få igång ett nytt sommarland, vilket slutade i ett fiasko, för Götenes kommun.. Herr Karlsson skulle senare ge sig in i en del av en annan "värld" som var betydligt mer lukrativ..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...