lördag 6 augusti 2016

Mindre asylsökande.

– Med färre asylsökande i Sverige minskar också behovet av boendeplatser, och minskningen kommer troligtvis fortsätta under hösten, säger generaldirektören på Migrationsverket..
I slutet av juli beslutades därför att ett hundratal asylboenden ska avvecklas, varav 21 stycken i den västra regionen. Samtliga ska vara avvecklade i november, men många av dem redan i september..
Några av asylboendena som kommer att läggas ner i västra regionen är Skara stadshotell, Bokenäs spa i Uddevalla och Eja-Märtas Gård i Varberg..
Någon nedläggning i Lidköping står det inget om.. Modulhusen på kvarteret Tömmen är inte i Migrationsverkets regi och påverkas inte. Om meningen finns kvar att ställa upp dem får väl kommunen och AB Bostäder avgöra, men de kanske redan är beställda..
Med lika dyr hyra eller kanske högre som motsvarande permanent boende och tidsbegränsat till tio år är frågan om det är några icke asylsökande som är intresserade och de kommer ju i andra hand.. Undrar om Berts strävan efter uppnå miljardomsättning kommer att påverkas av sviktande underlag?
Så om det blir någon förlängd period på De la Gardie park återstår väl att se.. Kanske det kan återgå till vad det är avsett för..

Här kan ni se vad det kostar att bo i modulhusen.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...