tisdag 30 augusti 2016

Kul på hjul.

Evenemangen avlöser varandra så här på sommaren nu är det dags för "Kul på hjul", 3 september, inget av de större evenemangen men dock något som väl lockar lite mer folk kanske..
Och det är för andra året i rad som Lidköpings kommun arrangerar "Kul på hjul" på torget tillsammans med Västtrafik, NTF och några av stadens cykelhandlare. Dagen är Lidköpings bidrag till den europeiska trafikantveckan och syftet är att uppmuntra till att cykla, gå och använda kollektivtrafiken..
Eftersom jag för tillfället eller för evigt inte äger någon bil så är cykeln mitt främsta transportmedel och det har gått bra, tjänat in många kronor.. Måste jag ha en bil hyr jag en bil eller lånar från någon av mina tre barn, perfekt..
Kanske man skulle lagt det en dag då inte centrum lockade folk, en dag utom onsdag och lördag.. Gottis lade ju ner delvis för dåligt kundunderlag de dagarna som inte är onsdag eller lördag.. Det måste väl betyda att fler butiker lider av den åkomman i centrum..
Vet inte om det stora varuhuset med HM mitt i centrum har hjälpt och snart inflyttad Cubus kommer att hjälpa.. Men ibland när man tar en tur över torget en vanlig vardag eller en sen eftermiddag, då ser man inte många framme..
Nästan tomma "gallerior" kan man se t.ex. en tisdag eller torsdag, dagar som även de kostar samma som en bra dag..


Så är det dagar man knappt tar sig fram på torget, är vi Lidköpingsbor onsdag- lördag fostrade vad gäller att gå fram till centrum? Men klart att sådant här lockar..

Arkivbilder.
Ni behöver bara klicka på kommuns webbkamera över Nya staden torg för att upptäcka hur tomt det kan vara..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...