onsdag 31 augusti 2016

Handeln.

Nu kan vi läsa om handeln i Sverige, juli 2015-juli 2016.. HUI Research skriver:
"Den preliminära försäljningssiffran för detaljhandeln i juli landade på cirka 63,1 miljarder kronor, vilket motsvarar en minskning om 1,1 procent i löpande priser jämfört med samma period föregående år(2015). Sett till perioden januari till juli i år har detaljhandelns försäljning ökat med 3,8 procent i löpande priser..
Försäljningen i dagligvaruhandeln och sällanköpsvaruhandeln minskade med 0,7 respektive 1,4 procent under juli 2016.. Tillsammans resulterade dessa faktorer i ett svalare köpintresse och en minskad försäljning för handlarna.."

För Lidköpings del ökade detaljhandeln med två procent under 2015, om den trenden fortsatte in på 2016 kunde jag inte utläsa.. Dagligvaruhandeln ökade mest och sällanköpshandeln något..
Vad som är alarmerande för Lidköping är att handelsindex det index som visar hur många "utsocknes" som handlar i t.ex. Lidköping har minskat från 105 till 103.. Det måste betyda att Lidköping inte har något som lockar speciellt.. Skövde ligger hästlängder före, den stad som man sade det skulle konkurreras med, de har ett index på runt 130..

Kanske området med Biltema kan avhjälpa det lite, men det ligger ju en bit fram i tiden.. Så "Tillväxt Lidköping" har mycket att kämpa för inte minst att hålla centrum vid liv.. Och det utan för mycket skattepengar och att hålla hyresvärdarnas höjningar av hyror i schack.. Så faller ju ansvaret mycket på handlarna också.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...