torsdag 18 augusti 2016

Göta kanal.

Vi har en del turistmagneter i Skaraborg och även i Lidköpings kommun där Läckö slott ligger samt Spikens fiskeläger plus många mindre sevärdheter där Limtorget mitt i stan är en.. Resville en naturskön plats som kanske inte många varit på..
Runt om har vi Kinnekulle, Skara sommarland m.m. Och på lite längre avstånd har vi Göta kanal där säkert många härifrån varit någon gång.. Antalet fritidsbåtar på Göta Kanal har ökat med 10 procent i år jämfört med förra året. Totalt på både land och vatten uppskattar Göta kanalbolag att det kommer cirka 3 miljoner besökare per år.. Vilket slår det flesta även Liseberg.. Men det är klart det kostar inget och strosa runt, men skall man slussa, då blir det en annan femma..
Under högsäsong går en båt mellan 9-11,99 m på 6.510 SEK för Göta kanal Klassikern.. I slutet på säsongen 4.557 SEK.. För samma biljett..
Göta Kanal är väl den attraktion som det läggs mest pengar på i våra trakter.. Då den är i stort behov av renovering.. Hela projektet med kanalen under flera år beräknas kosta en halv miljard kronor och bara i år satsas mellan 100 och 150 miljoner..
Göta kanal ett mästerverk när det byggdes och under åren har den fraktat mycket folk inte minst genom de specialbyggda kanalbåtarna.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...