torsdag 11 augusti 2016

Gatubelysningen.

Det är -har varit problem(fortfarande)med att tända gatubelysningen i delar av staden skrivs det, kanske är avhjälpt nu.. Man undrar om det är den nya LED belysningen som spökar.. Centraltändning och brist på reservdelar skylls det på.

Men redan innan jul 2015 hade man problem, tar det så lång tid att få reservdelar? "Det är fortsatt problem med gatubelysningen i flera delar av Lidköping. Det innebär att tändningen sker cirka 30 minuter senare än vanligt." Meddelade kommunen på sin hemsida.. Arbetet pågår med att rätta till felet var informationen då.. Men ovanstående problem är från 4-augusti 2016, så arbete måste tydligen fortskrida..

Det är långt ifrån när man gick och tände belysningen för hand.. Kanske man får ha den gamla hederliga belysningen kvar..Som här på Kopparslagargatan.. Byt det röda "julglaset" mot vitt så får vi rena Londonbelysningen från 1800-talet.. Men det hade nog inte gillats av gemene man och kvinna.. Speciellt inte under årets mörkaste dagar..

Man satte upp LED-belysning vid infarten till torget från Stenportsgatan.. Kanske för att folk klagade på att det var för mörkt på vissa ställen på torget och även en belysning av Jaktslottet.. Meningen är väl att all gatubelysning i stan skall bytas ut..

Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...