söndag 14 augusti 2016

Den fria raden.

Framme på Nya stadens torg finns "knallarna" onsdagar och lördagar, vad jag förstått är det mer på lördagar..
Knallarna har väl en avgift att betala till kommunen för att få sätta upp ett stånd, priset är från 160 kr till 200 kr beroende på storleken.. Man har infört för alla knallar i hela Sverige tvång på kassaregister..
Men där finns "Den fria raden" där t.ex. skolklasser kan sälja hembakat bröd.. Där får man gratis ta upp en plats på en meter.. Lite förbehåll finns, om du bakar och säljer själv ska det finnas en innehållsförteckning om vad brödet/kakan innehåller..
Vid denna tidpunkten på året bågnar borden av bär och svamp som det står damer i rad på rad och säljer, börjar väl gå mot sitt slut nu.. Men vad som förundrar mig är hur välfyllda deras korgar och byttor är med svamp och blåbär.. Man måste väl ha folk som repar bär i skogarna och plockar svamp åt sig under dagarna, eller har man funnit den ultimata platsen?
Att man kan finna det värt mödan för det priset man tar ut.. Kolla i butikerna där du får ge 25 kronor för en liten ask med några blåbär i.. För blåbär som för det mesta smakar vatten.. Här hos damerna får du för 50-lappen en hel liter och blåbär för det mesta med smak, beroende på hur blåbärs-vädret varit..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...