söndag 24 juli 2016

Sommaren, bluffarnas tid.

Asfaltsläggare som drar omkring och försöker köra upp folk på pengar har vi läst om i många år nu.. Men det är inte bara där som man försöker lura t.ex. egna-hem-ägare.. Sommaren lockar fram dessa, som om inte det vore nog med allt annat skit vi kan råka ut för..
Ett företag försöker lura folk att det är obligatoriskt att rensa imkanalerna från köksfläkten. Nu varnar Vänersborgs kommun på sin hemsida.. Och börjar det osa katt där kan man inte vara säker på att det sprider sig hit till våra trakter...
Många fastighetsägare har hört av sig till skorstensfejarmästaren i Vänersborg som råkat ut för detta påstridiga företag som man media likt inte sätter ut namn på..
Företaget gör sken av att det är obligatoriskt att rensa imkanaler och ventilation och att det måste göras med vissa intervaller.. Så är inte fallet..
Skorstensfejarmästaren rekommenderar dock att hålla koll på spisfläkt och ventilation med jämna mellanrum, inte längre än ca fem år mellan.. Däremot är sotning av rökkanaler och eldstäder är däremot obligatoriskt, men där har väl det minskat drastiskt med villor som har skorstenar.. Kanske man har kvar för mys-eldning och i vissa områden i kommunerna är det inte tillåtet att ha eldning..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...