söndag 3 juli 2016

Patienter flyttas mellan sjukhus.

Läste att det flyttas patienter mellan sjukhusen i Skaraborg, kanske i Västra Götaland.. Kan väl förstå om det sker på grund av medicinska skäl eller kompetens på sjukhuset..
Men har mindre förståelse för att det sker av utrymmesskäl, visst kan det bli toppar av beläggning, vid utbrott av någon smittsam sjukdom eller så.. Men av rent "plats-taktiska" skäl så är det svårare att acceptera..
Chefsläkaren på Skaraborgs sjukhus förklarar flyttkarusellen med att sjukhuset måste utnyttja de resurser som finns.. Tydligen de resurser som inte finns som bär skulden..
— Blir det fullt i Skövde och är tomt i Lidköping kan vi tvingas flytta patienter säger hon. Så var det förra veckan. Då hade vi en stor tillströmning av patienter som måste läggas in. Men att flytta patienter är något vi gör året runt, det är inte speciellt för sommaren.. Först lägger man ner avdelningar sedan flyttar man runt..

Skall inte sjukhusen ha ett antal lediga platser? För att slippa lägga folk i korridorer? Man skall väl inte dammsuga efter tomma platser att fylla upp så det blir fullbelagt.. Sträva efter överfulla sjukhus är väl inget att sätta i system.. Men politikerna och deras budgetar för sjukhusen lämnar mycket att önska.. Om varje år sjukhusen får kämpa för att hålla politiker "budget-nöjda" så måste väl det var fel på budgeten? Därmed inte sagt att det skall skena..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...