torsdag 28 juli 2016

Parasiter i badvattnent, Vänern.

Badstränder vid Vänern har invaderats av parasiter. Både Karlstad och Hammarö har larmat. Flertalet personer har drabbats av myggbettsliknande prickar på kroppen.. Men kan inte finna några noteringar för vår del av Vänern..
Parasiten är en inälvsmask som tar sig in några millimeter under huden innan den dör.. – Det kliar fruktansvärt på barnen och det svider för dem, säger drabbade.. Men som tur är utgör den ingen hälsorisk..
Parasiterna gillar grunt och varmt vatten – och är nära strandkanten. Det kan dröja upp till två dygn efter badet innan utslagen uppenbarar sig.. Har inte läst om något liknande här alltså, om det betyder att det inte finns eller inte rapporterats vet jag inte..
Annars så är kvalitén på badvatten Vänern runt Lidköpings kommun bra förutom Framnäs strandbad där Havs och Vattenmyndigheten uppger "Dålig kvalitet", men inte hälsovådligt..
Nu har kommun offrat kronor på att snygga upp nedanför Kronocampingen och så är inte vattnet av bästa kvalité, men även om det inte syns på bilden så badar folk där ändå och vad jag vet har väl ingen blivit sjuk av vattnet där.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...