onsdag 20 juli 2016

Matförgiftning.

Ett elände man kan råka ut för är matförgiftning som i värsta fall kan vara livsfarligt.. När man går ut och äter så tänker man inte att risken för matförgiftning föreligger, utan tar för givet att hygien sköts som den skall skötas..
GP skriver:
"39 göteborgare anmälde att de blivit matförgiftade i juni 2016. Året innan var siffran 24 stycken. Trots att siffran är låg så följer ökningen en trend över hela Sverige..
– Det är ganska bedrägligt att mäta antalet matförgiftningar eftersom mörkertalet är så stort. När vi gjort mätningar av hur många svenskar som tror sig ha blivit matförgiftade så brukar siffran ligga på mellan 500 000 och 600 000 årligen. Så har det sett ut sen 1990-talet. Men ser vi på antalet anmälningar så ökar det på senare tid helt klart, säger Mats Lindblad, smittskyddssamordnare på Livsmedelsverket..
Han tror att bättre informerade medborgare och smidigare rapporteringssystem spelar in när det gäller just det ökade antalet anmälda matförgiftningar."


Bättre information ja.. Vi har kunnat läsa i lokalmedia om hur snusk förekommit även i denna stad.. Vilken inrättning det är bevarar lokalmedia som en statshemlighet.. Det anser man genom sin pressetik att deras läsare och prenumeranter inte behöver veta..
Vill du veta det måste du själv ta kontakt med den kommunala enhet som sköter besiktning och begära ut den delen av besiktningsprotokollet som är offentlig handling.. Kan tas genom e-post vilket brukar gå snabbt och lätt och man kan inte neka att lämna ut den.. Gör man det skall orsak anges och vi kan JO anmäla om man anser det är fel handlat.. Det gäller myndigheter.. Lokalmedia kan knipa hur mycket de vill det är en fråga hur mycket respekt man har för sina läsare. .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte du skriva ut vilken restaurang det gäller då?

Leif Johansson. sa...

Om inte media skriver det så är det bökigt att veta namnet, som jag skrivit. Då får man begära ut det offentliga besiktningsprotokollet och det kan vilken som helst göra som är intresserad.

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...