torsdag 14 juli 2016

Inhyrd vårdpersonal.

Är väl ett måste för många sjukhus och vårdinrättningar men det kan vara ett problem för patienter..
Provsvar som blir liggande, fördröjda diagnoser och vårdpersonal som inte skolats in. Det är bara några exempel på problem som systemet med inhyrd vårdpersonal i flera fall har lett till. Det visar SVT Nyheters granskning..
Hade det problemet ett tag på Guldvingen.. Men det sista nu verkar det som om jag fått en "permanent" läkare, i alla fall detta år.. Får se nästa gång man skall dit för kontroll..
Det är alltid bra att veta att man har en läkare som följt den medicinska historien hos patienten ett tag.. Och inte nya namn efter varje besök.. Sedan är inte säkert att man får samma läkare vid varje besök, men att det finns en ordinarie i bakgrunden så att säga.. Sedan kan det ju vara bra med flera läkare som kollar upp tillståndet, men det finns en gräns..
Bästa är att slippa sjukvården totalt, det är få förunnat.. Och med stigande ålder lär det bli oundvikligt.. Försöker kolla mina journaler via 1177 Vårdguiden, men Närhälsan är inte ansluten ännu, det kommer nu tredje kvartalet.. Så går man heller inte tillbaka i tiden för journaler utan bara nytillkomna.. Så vill ni kolla historiskt före juni 2016 så får ni kräva dem den vanliga vägen vad jag förstår..

Inga kommentarer:

Närakuten.

Då har man om jag fattat rätt stängt den jourcentral som fanns ute vid Ågårdsskogens vårdcentral då man idag öppnar i sjukhusets lokaler.. ...