torsdag 7 juli 2016

Granngården får ny ägare.

Nu finns det i alla fall minst två affärer med norsk anknytning i stan, Granngården och Nille.. Undrar om inte Dressman är norskt också..
Norska Felleskjøpet Agri SA köper butikskedjan Granngården för 410 miljoner kronor. Säljaren är riskkapitalbolaget EQT som 2008 köpte Granngården från lantbrukskooperativa Lantmännen, enligt ett pressmeddelande..
Felleskjøpet är en ledande norsk leverantör till lantbrukssektorn samt butikskedja med fokus på trädgård, hus, husdjur, friluftsliv och lantbruk. Företaget har 2 500 anställda och hade 2015 en omsättning på 13,4 miljarder norska kronor.. Vilket låter som det är ett naturligt köp..
Granngården är med sina 108 butiker en stor aktör på den svenska marknaden inom t.ex. trädgård, jordbruk och friluftsliv samt lite annat smått och gott.. Butiken i Lidköping ligger som säkert de flesta vet i Östra hamnen Intill Lantmännens kontor om det fortfarande finns.
Kan väl aldrig vara fel att slippa klorna på ett riskkapitalbolag och få en ägare inom branschen så att säga..

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...