fredag 22 juli 2016

Brist på kockar.

Det är inte bara vården det är svårt att få tag i semestervikarier i eller annars också, utan även kockar och serveringspersonal är det svårt att få tag på..
Enligt Arbetsförmedlingen är kockyrket ett yrke där det råder brist på arbetskraft, och där framtidsutsikterna är goda.. För krögarna innebär kockbristen att det är svårt att få tag på duktiga sommarvikarier.. Det märks inte minst på ställen där man har sommarrestauranger..
Nu har inte alla ställen kockar utan serverar färdigmat eller mat som kommer som halvfabrikat och bara behöver tillagas.. Men för de renodlade restaurangerna med "riktiga" kockar kan det vara problem..
På De la Gardieskolan i Lidköping har man restaurang Hyllan, Restaurang- och livsmedelsprogram med egen restaurang. Här jobbar eleverna tillsammans med lärare som en del i sin utbildning.. Vet inte om man där kan utbilda sig till kock för restaurnger..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...