lördag 18 juni 2016

Vätternrundan

har nu startat och det måste väl finnas några hugade från våra trakter som vill "plåga" sig de trettio milen..
Ungefär 20.000 cyklister kommer att passera flera orter och städer under lördagen..
Starten i Motala gick från fredag den 17 juni från klockan 19:30 till lördag vid 06:30-tiden.. Med de 300 km cyklisterna har att lägga bakom sig kommer de på sin färd att passera Jönköping för att sedan trampa åt Habo, Hjo och följa Vättern tillbaka till Motala. De snabbaste cyklisterna fullföljer loppet på mellan 7-9 timmar.. Kanske finns några som ger upp också..
Som i alla stora lopp finns det även här stopptider.. Stopptiden för cyklister att nå Jönköping är klockan 16:20 under lördagen skriver media(se nedan). Har man som cyklist inte passerat staden vid den tiden blir man avtagen av banan..

Vet inte vad som gäller angående stopptider, men Vätternrundan.se skriver: "Vätternrundan har tre stopptider du måste känna till. Första gäller Jönköpings-depån, som stänger kl. 11.30 på lördagen. Andra tiden avser Hjo-depån, som stänger kl. 16.00 och den tredje tiden gäller målet, som stänger kl. 24.00..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...