torsdag 16 juni 2016

Vårdbudget.

Den Grönblå samverkans förslag(M, MP, FP, C och KD) blir budget i Västra Götaland nästa år. Bland annat vill man förbättra sjukvården. Och det ska även göras investeringar i kollektivtrafiken skrivs det..

Regionens ekonomiska resultat blir plus 86 miljoner kronor om budgeten hålls. Om Sveriges kommuner och landstings (SKL) prognoser stämmer ökar skatteintäkterna med över 1,9 miljarder kronor under året.. Är det tänkt.. Om det blir någon märkbar förbättring för oss fotfolk är väl tveksamt..
Regionskattesatsen ligger kvar på 11.48 kronor,men ändå ökar skatteintäkterna med 1,9 miljarder!! Ja, man har väl haft framme kalkylatorn.. Löneökningar och prisökningar på material finns inte med i budgeten inom t.ex vården..

– Ekonomin är stabil. Och vi satsar på akutvården och på psykiatrin. Till det lägger vi projektmedel för att ställa om till nära vård, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M).. Vackra ord vi hört så många gånger.. Men i mångt och mycket fungerar sjukvården i Västra Götaland, det är det negativa vi alltid får läsa om..
Över en miljard kronor användas under tre år för att mer vård ska utföras nära patienterna, främst handlar det om vårdcentralerna. Dessutom ska 140 miljoner kronor årligen under tre år gå till att öka tillgängligheten till den planerade vården.. Undrar hur fördelningen blir där? Hur mycket över femtio procent som går till Göteborg baserade verksamheter.. Det visar sig..
Dock har ändå sjukhuset i Lidköping fått en rätt bra satsning med ny avdelning, nytt akutintag med mottagning samt lite byggnationer här och där.. Men BB lär vi aldrig få tillbaka..
Där en gång i tiden den gamla infarten till sjukhuset låg har man restaurerat den gamla "portalen" som var färdig att braka ihop.. Så de som kommer gåendes eller cyklandes från Stadsparken kan även i fortsättningen njuta av den synen.

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...