torsdag 2 juni 2016

Tidningsdöd?

Mediekoncernen Stampen har brottats med stora ekonomiska problem under flera år. Och nu höll det inte längre, en rekonstruktion har påbörjats..
Många tidningar som GP, NLT, TTELA har gått ut med att detta inte drabbar dem alls och kanske det är så.. Att det inte drabbar dem alls är nog en överdrift men kanske mycket lite.
Man menar att lokaltidningarna kommer kunna gå stärkta ur krisen. När det skuldtyngda ägarbolaget antingen försvinner.. En gång i tiden gick man väl med för att det var fördelar, de måste tydligen vara borta nu då?
Sidor av det man inte har intresse för är tyvärr många i vår kära NLT. TV-tablå sidorna, sporten läser jag inte alls och flera av sidorna från kommuner runt om.. Det är en fråga vad man vill ha och inte ha.. För dem med intresse för allehanda sport och våra kommuner runt om kanske tidningen är fylld med läsning.

På vägen framåt kommer tyvärr många stå som förlorare med uteblivna pengar och eventuellt utan jobb skriver man.. Vilka det blir återstår väl att se..
NLT och flera andra tidningar kommer vad som skrivs att sitta i "orubbat" bo även efter Stampens bravader.. Vi får tro att det stämmer..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...