onsdag 8 juni 2016

Som ett hån mot Kinnekullebanan.

När det gäller staten vet vi alla som bor i mindre kommuner att störst är ALLTID bäst, nästan utan undantag..

Och det är inte bara staten utan det finns flera med ögonbindlar.. – Jag tycker det har varit alldeles för mycket fokus på själva kostnaderna man måste också se vad det är vi ska åstadkomma med den här nya höghastighetsjärnvägen, det vill säga hur man kan utveckla sina städer och hur man kan arbetspendla längre sträckor och så vidare, säger Catharina Håkansson Boman från Sverigeförhandlingen..
Det vill säga de kommuner som ligger efter stambanan det är Sverige det enligt Sverigeförhandlingen.. Man skriver: "Vi förhandlar om en ny generation järnväg och annan infrastruktur för fler bostäder, en bättre arbetsmarknad och ett hållbart resande"
Åter, för vilka tror ni det gäller? Kinnekullebanan? Inte en chans.. Det är tärande verksamhet och skall lämnas därhän, något som Trafikverket anammar med hull och hår.. Politikerna pratar om miljön och då riktar man också in sig på stambanan medan man under "goda" förutsättningar talar med kluven tunga för andra aktörer på järnvägsmarknaden, så och Miljöpartiet..
En symbol för vår del och andra kommuner utanför stambanans "gemenskap..


Här har ni statens och Sverigeförhandlarnas våta dröm, därutöver är det inget eller mycket lite.. Här skall vissa företag bygga för miljarder och åter miljarder och då har man skaffat sig de som kan snacka med staten på statens vis..
Medan vi här kan bygga en liten tågverkstad på nåder och definitivt inte med Trafikverkets goda minne.. Jösses det kan ju ta "fika-pengar" från stambanans höghastighetsjärnväg..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...