torsdag 9 juni 2016

Porslinsfestival.

Det skall tydligen bli en "porslinsfestival" i år igen, det blir fredagen och lördagen 5-6 augusti..
Men ingen kombinerad festival med kultur och porslin utan enbart i Rörstrandsområdet skapas en festival helt inriktad på porslin.. Vilket jag personligen har svårt att förstå.. Visst heter området Rörstrand center men där slutar anknytningen i princip till porslin.. Tittar man noga finner man där Sveriges minsta porslinsfabrik - Porslinsfabriken i Lidköping en liten spillra av fornstora dagar tillverkar sparbankers spargrisar. även kakel, kakelugnar, porslinsfigurer och offentliga utsmyckningar.. Knappt något att döpa en festival efter.. Men det kanske kan ge klirr i kassan hos en del företag där..
Som mest arbetade 1 500 människor i den stora Rörstrands-fabriken som drevs här under sju årtionden.. Själv har jag varit där och gjort mycket arbete med Skanska.. Där "Pingis"(materialförvaltare Villa) på Senäte bygg var ständigt närvarande byggnadsarbetare..
Man vill väl rida på traditionen, men jag tror inte det är till så mycket hjälp nu för tiden.. Kanske man kan skapa en ny.. Där är man nog inne på bättre spår med kulturfestivalen..
Man skrev 2013 om Rörstrandsområdet: -"Ett av Västsveriges största besöksmål! Hit kommer varje år hundratusentals besökare för att shoppa, uppleva svensk porslinshistoria, äta gott, mötas och numera även se ett nytt designcentrum ta form." Vet inte hur mycket sanning det är nu, ett av Västsveriges största besöksmål.. Men visst ser man lite folk där..
Undrar om man "tältar" upp med Schwenkgrill detta år? Eller de kanske tar kunder från de etablerad fika o matställena på området.. Drejning hör väl till i alla fall och är ingen konkurrent..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...