lördag 4 juni 2016

Planerade bostäder 2016-2017

I Skaraborg så ligger Lidköping på tredje plats vad gäller att planera för bostäder/lägenheter efter Skövde och Falköping.. I Lidköping har det planerats för runt 300 lägenheter enligt SKLT.. Skövde 785.. Falköping 383..
Tabellen som detta är taget från visar hur många bostäder i form av lägenheter och småhus som kommunerna tror att det kommer att produceras under 2016-2017.. Källa: Boverket..
Men om man går till visioner så vet i tusan om inte Lidköping leder med hästlängder, för är det något man är bra på i denna kommun så är det att föra fram "önskningar"
Allra främst då Hamnstaden.. Som kanske måste minskas ner något..
Höghus Lidåker, på gång förhoppningsvis..
Fyravåningshus i kvarteret Tusenfotingen, byggs..
Vision om höghus där Lidens handelsträdgård nu finns om de flyttar till Biltema området..
Vision om att bygga på parkeringen intill Läckögrillen..
Vision om att flytta Framnäs IP och bygga där..
Vision även om att flytta båtgården och bygga där..
Där Johannebergs handelsträdgård en gång låg, är något på gång..
Senäte planerar för två nya lägenhetshus mellan Kapellgatan och Rudberusgatan..
Små hus-duttar, lägenheter här och där i och runt centrum..
Utöver höghusen på Lidens-marken så kommer det att byggas småhus vid Tofta, Ulriksdal, stenhammar, Sjölunda, Villa Giacomina, eller i alla fall i dess närhet, kanske finns några platser kvar i Råda också..


Det är säkert inte slut med visioner här utan fler finns.. Det är bara att se till att man får en befolkningsökning värd namnet också.. Det kan bli svårare, man kan inte helt förlita sig på invandring..
Hur mycket vi får uppleva av detta? Troligtvis bara en liten del, om vi uppnått pensionsåldern nu.. Kanske de som tar de första stapplande stegen möjligtvis får uppleva en del av visionerna.. De som blir något av..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...