onsdag 29 juni 2016

Nere i marken

är det mycket som göms som vi inte ser men har en avgörande betydelse för vår överlevnad, från försörjning av el till vad vi dricker t.ex.
Problem kan visa sig i flera skepnader.. Vi kan i lokalmedia läsa om flertal brister i utomhusbassängen vid Framnäs som behöver åtgärdas.. Det är inga maskar i golven här som i inomhusbassängen utan ett flertal andra såsom läckor i fogar t.ex, klorvatten som rinner ut i Vänern.. På tal om vår inomhusbassäng, den lär få vara en gammal relik från svunnen tid ett bra tag till..

Sedan behövs ledningssystemet för vatten/avlopp åtgärdas, i första hand är det väl spolning som gäller, där man samtidigt förmodar jag filmar konditionen på våra vattenlednings/avloppsrör.. Ty vatten är så viktigt för oss att vi ABSOLUT bör kunna lita på vad som kommer ut av kranarna.. Likaså vart vårt avlopp tar vägen.. Byta ut rör är både kostnads och tidskrävande..
Det för oss till vårt ny dyrbara reningsverk som skall uppföras Kartåsen/Ekestubben.. Ett bygge som inte får gå snett utan där kontrollen måste vara rigorös.. I samband med detta är som sagt en översyn av avloppssystemet en nödvändighet och åtskilliga meter av ny-dragning är aktuellt.. Men där dröjer det några år innan alla kvarnar malt..
På Älvgatan har man gjort en mindre kontroll tidigare detta år, om det var av avlopp eller vattenledningar eller både och..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...