onsdag 8 juni 2016

Nattbadare.

Läste en artikel i NLT om nattbadare inne på Framnäs-bassängen, där poliser får rycka ut för att få dem ur badet.. Det rubriceras som olaga intrång när man tar sig in i badanläggningen på nätterna, när anläggningen är obevakad..
På tal om olaga intrång så minns jag att på den golfbanan som en gång i tiden fanns vid Vänermuseet(som inte var byggt) där hade vi grabbar det ofoget för oss att vi tog oss in med egna golfklubbor och bollar och spelade när banorna var stängda..
Inga polisbesök de gångerna utan det gick lugnt tillväga.. Vi fick hoppa över sista banan då bollen försvann in i huset..Det var en turnering över sommaren även på öppet tider där segraren fick en flaska vodka i pris..
Nu har intresset för minigolf sedan länge falnat och har ingen koll på var de finns.. Vet att Kronocampingen, Skogshyddan samt Filsbäck har.. Finns det inte en på Spiken också?
Men som sagt nu blir det istället en stund vid kaffebordet vid utflykter om inte priserna för en kopp kaffe är hutlösa, sist jag vägrade köpa tog man 25 kronor för kaffet, då hade man behövt ta en "tretår" också..

Om kaffet kostar runt 33 kr för 500 gram kostar vanligt kaffe ca 60 öre per kopp, ekologiskt och rättvisemärkt kostar ca 78 öre,(55 koppar).. Att då ta 25 kronor är påslag det, även om man dricker en påtår.. Och bakverken är inte gratis de heller precis.. Vill man fika billigt får man gå till Willys där en kopp kaffe och en kanelbulle kostar tio kronor.

Inga kommentarer:

Miljoner att hämta!

 Lottovinsten i lördags blev på hela 101 miljoner kronor. På måndagsförmiddagen sökte Svenska Spel dock fortfarande kontakt med vinnaren. ”H...