onsdag 29 juni 2016

Mjukglass.

Det är väl många av oss som smakar en mjukglass eller annan glas i strut under sommaren och då vill vi inte ha den full av bakterier..
I Skara har man kollat glassen på ett antal platser enligt SKLT.. "Miljöenheten på Skara kommun har genomfört provtagning av alla mjukglass till försäljning. Inspektionens huvudsakliga mål nåddes inte, men konsumenter kan ändå smaska glass säkert i sommar.. Provtagningen i Skara gjordes på: 1:an, Störners tobak, McDonalds, Stjärngrillen, City gross, Coop, Westernkiosken, Glass och godis och Parken Sommarland."
Inte fullt godkänt men tydligen klar att äta.. Det brukar stå så för livsmedel som inte klarar gränsen fullt ut men som man tycker att lite skit skadar oss inte..

Jag har inte hört om någon koll här i Lidköping men kan tänka att de som säljer denna typ av glass här varken är bättre eller sämre.. Och jag antar att miljöenheten i Lidköpings kommun gör vad de skall och inte har ursäkter varför de inte utför denna kontroll..
Skulle det bli anmärkningar så får vi genom media sällan reda på vilken/vilka butiker det gäller(kallas pressetik) utan vill vi ha reda på det får vi be om protokollet hos miljöenheten, den biten som är offentlig handling och man måste lämna ut.. Kan fås via e-post..
Som i Skarafallet där vi inte får reda på vilka som var bäst eller hade sämre resultat.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...