torsdag 30 juni 2016

Bandyfinalen

uppmärksammas så här mitt i sommaren.. Röst(er) har höjts skriver ttela för att slopa det gamla systemet, med en enda final i Stockholmsområdet.. Man vill göra en serie av finaler som andra idrotter har t.ex. ishockey..
– Det enda argumentet säger kritiker till nuvarande system för att behålla nuvarande finalspel som hittills hört är att bandyfinalen funnits länge och är klassisk, har inte hört någon säga att finalen är sportsligt rättvis och ekonomiskt gynnsam för klubbarna.. Därför vill man, av fler än ett skäl, att även SM-finalen avgörs i en serie finalmatcher..
Det är tveksamt om rättvisan alltid segrar när hela säsongen avslutas med en enda match mellan två lag som spelat 32-36 tävlingsmatcher för att kvalificera sig för finalen. Slutsatsen blir att om största möjliga rättvisa ska skipas så måste finalen avgöras i flera matcher..

Då kan vår "Arena" bli skådeplats för ett antal finalplatser.. Men huvudspåret från förbundets sida är en finalhelg. Och det skall troligen vara i Stockholmsområdet, man flyttar inte evenemang från Stockholm utan vidare.. Nostalgiker är särskilt ömma när det gäller Stockholms engagemang.. Och många idrottsförbund är konservativa så det knakar..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...