tisdag 28 juni 2016

Almedalen.

Nu börjar den enligt mig snart den tråkigaste veckan, mycket tråkigare än stora sportevenemang och det är Almedalsveckan.. Med ett evigt tugg i t.ex. TV om politikers visioner och tankar som för det mesta just stannar vid prat..
Denna vecka är många politikers våta dröm så även för kommunalpolitiker.. Flera seminarier kommer att hållas med lokala kommunalråd som deltagare.. — Det är som politikens julafton, säger Falköpings kommunalråd Conny Johansson (S)..
Troligtvis är det så, men för många medborgare är det långt ifrån det och rent av tråkigt.. Representanter från Tidaholms, Falköpings och Skövde Kommun kommer att vara på plats i Visby.. Har ännu inte läst om några officiella representanter vare sig från Lidköping eller Skara men några borde väl finnas där.. Vad vi nu har för nytta av det.. Knyta och vårda relationer brukar vara ett argument, kan man inte göra det resterande del av året då? Man vet väl vilka relationer man behöver.. Kanske maten och det sociala är mer viktigt..

Det får vara hur det vill, personligen lär det inte bli många minuter framför TV.n för att lyssna på de klyschor som i många fall förs fram.. Samma frågor som vi hör/läser om nästan varje dag i någon media..
Just nu är jag mäkta imponerad av Islands framfart i fotboll och Lars Lagerbäcks bygge av deras landslag.. Inte troligt att Almedalen kommer att leverera något sådant uppfriskande..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...