måndag 2 maj 2016

Vilankorset byggs om.

Inte sällan startas det upp vägarbeten runt om i landet vid denna tid på året, ett som startar är Vilankorsningen Skara.
Man skriver att under tiden arbetet pågår kommer det bli störningar då framkomligheten i korsningen blir mycket begränsad.
När arbetet är färdigt då kommer bilister som ska köra mot Lidköping från Skövde på väg 49 och ska åka till Lidköping inte behöva göra en högersväng längre. Istället får de som ska mot centrum Skara ta en vänstersväng..
Trafikverket vädjar till bilister: "Välj en annan väg om det går." Det finns väl inte så mycket att välja på om man skall till Lidköping..
Mellan den 2 maj och 26 juni kommer ett vägarbete att pågå, där vägarna 49 och 2616 korsar varandra. Korsningen ska få ett nytt trafikflöde som det så fint heter på Trafikverkets fikonspråk..

Det blir nog bra, man får vara glad att det satsas något i vår region.. Någon gång skall väl även vägen som skall dras utanför Filsbäck mot Källby också igång, har man väl tänkt.. Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping–Källby heter det visst.. Samtidigt anläggs väl då Biltema och andra intresserade butiker på området där MC Konsult just nu ligger.. Men det är inget man spottar fram på ett år eller ens två år..

För er som har lust och ork att läsa om detta förbifart Lidköping så finns det upplysningar här...

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...