fredag 6 maj 2016

Västra Götaland och dess sjukvård.

Många är väl turerna kring våra sjukhus i Västra Götaland från mycket positiv till djupt negativt.. Och det gäller även vår region i Skaraborg där man nu t.ex. måste stänga en del akutmottagningar under sommaren..
Enligt Grönblå samverkan är det cirka 15 000 patienter i Västra Götalandsregionen som har väntat mer än 90 dagar på sitt första sjukhusbesök. För behandlingar är det cirka 6 000 personer som har väntat i mer än 90 dagar.. Det var väl inte den "ljusa" bild som politiker skissat upp..
Orsaken till köerna är bristen på resurser i form av pengar och personal. Vilket väl knappast är någon nyhet. Därför vill man nu i budgeten skjuta till 140 miljoner kronor för att öka antalet operationer och behandlingar och på så vis lösa problemen med köerna... Så er budget innan är inte realistisk då? Kanske ni skall sätta en sådan i framtiden!!
Så ger man ett löfte eller vi kallar det en "förhoppning" – Vi hoppas att vi ska kunna börja beta av de längsta köerna redan nu i höst, men det kommer ta tid innan alla känner av effekten av satsningen. Det här är något som kommer att ta lång tid tyvärr, säger man... Jodå, det är väl den bistra sanningen, förutom för de då som kan köpa sig vård..
Målet för satsningen är att de långa köerna ska vara helt borta inom tre år.. Och om tre år då? Samma ord igen?

Vi har här i Lidköping fått ny akutintag och det har faktiskt satsats lite.. Det har blivit ett nytt akutintag. Man investerade 100 miljoner kronor i bland annat en ny operationsavdelning och intensivvårdsavdelning. Totalt satsas det drygt 260 miljoner kronor.. Om det betyder frid o fröjd? Ingen aning..
Vi har också fått en ny portal som en gång var den gamla infarten, vilken nästa är en symbol för vårt lasarett.. Önskar dig vårt sjukhus en lång och trogen tjänst för allas vårt bästa och med godtagbar service..

Inga kommentarer:

Körkort!

Jag gick till en butik vid torget i Lidköping som hjälpte mig med foto och att sätta in det på ansökan om förnyelse jag fått.. Kommer inte i...