tisdag 3 maj 2016

Våra barn.

Visserligen inte från vår region men i förlängningen finns problemen även här.. Och det handlar om barn som har svårt att sätta gränser.. Kan vara att föräldrar inte visar dem..
Barnen var inte ens tonåringar, men de uppträdde hotfullt och viftade med kniv.. Det var på en mindre ort i Dalsland som polisen sent på Valborgsmässoafton fick larm om att fyra unga personer var hotfulla och stökiga.. Det var fyra barn i 12-årsålder, tre grabbar och en tjej..
Polisen tog hand om den och hade samtal med föräldrarna och gjorde samtidigt en rapport till sociala myndigheter. Inga skadades vid detta tillfälle, de som var "offer" upplevde det nog som väldigt otrevligt..
Barnen är det käraste vi har så att ta sig lite extra tid med dem kan ge igen senare i livet.. Men det fodras att föräldrarna har de resurser som krävs..

Snart kommer domen mot två 14-åriga pojkar som anklagas för att ha mördat en 65-årig man på hans gård utanför Varberg. Pojkarna är för unga för att straffas.. Kvar finns mannens anhöriga som får ett slags dubbelt straff.. Medan resurser från samhället sätts in för att få gärningsmännen att gå vidare.. Skulle ett straff göra saken bättre då? För pojkar på 14 år? Troligen inte...

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...