onsdag 18 maj 2016

Storebror ser dig i hemtjänsten.

Nu skall tydligen kameror göra intåg i sovrummet hos äldre människor i Skara.. Då sätts integriteten emot säkerheten och vilken orsaken är till varför man gör detta? Vet inte.. Blir det höjd säkerhet? Är det ekonomiska förtecken? Eller både och..

En kamera i sovrummet känns för mig just nu i alla fall som grovt kränkande, men kanske man förändrar attityd om man får ett behov av hjälp då man inte klarar sig själv..

Framtiden är här skriver man. I höst ska äldre kunna få nattillsyn med en kamera i sovrummet i Skara istället för besök från hemtjänsten..
Jag vet inte vad jag skall tycka om det, som ett "KOMPLEMENT" kan man kanske acceptera det men fan inte istället för mänsklig kontakt.. Nu skall det "övervakas" på natten, vad blir nästa steg när man fått in kameran i folks hem?
Vet att det talats om även här i Lidköping, har inte följt den diskussionen eller hur det ligger till.. Här byggs det massivt med trygghetsboenden där man som gammal får en hög hyra, kanske nästa projekt där blir kamera i hemmet.. Då kan man ta ut hög hyra och minska på mänsklig tillsyn.. Något måste man ju göra för att minska anstormningen av "tärande"..
Men man skall vara medveten om bland politiker att de blir gamla en dag där också och blir en del av systemet.. Såvida man inte fixar egna gräddfiler..

Inga kommentarer:

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...