onsdag 11 maj 2016

Solbryggor i centrum.

Nu kan vi läsa om Lidköpings kommuns tankar om att "utveckla" centrum och utveckling är aldrig fel.. Frågan är hur denna utveckling skall gå till..
Politikerna i samhällsbyggnadsnämnden har avsatt flera miljoner kronor för att utveckla Lidköpings stadskärna. Där ingår bland annat två solbryggor mellan Torgbron och Rörstrandsbron.. Nu vill man bygga två solbryggor en på var sida om Lidan mellan broarna..
Vill inte agera som en bakåtsträvare men man måste ändå ställa sig frågan om dessa solbryggor.. Vi har en enorm natur med otaliga tillfällen till att lapa sol runt om Lidköping.. Skulle solbryggor dra mer folk till centrum?
Tveksamt.. Det finns också bryggor i den nyrenoverade småbåtshamnen som ger en betydligt skönare miljö än centrum.. Får man fram Lidköpingsbor kontinuerligt till centrum en lördagseftermiddag eller söndag ligger någon form av Nobelpris till hands..
Användningen av dessa solbryggor om man tänker i tid är inte lång, från någon gång i maj till slutet av augusti början av september.. Klart det går ju att bara sitta där och bara slappa, men hur många gör det?
Personligen tror jag mer på en promenad med flera "soffor" placerade efter Lidan, kanske någon eller några stånd för kaffe och glass.. Det har funnits en "krog på vattnet" nedanför Stadt men de gick inte och restaurang "pråmen" vilken nu är offentlig toalett..
Lite färg på sofforna här plus några fler så kan väl det mycket väl konkurrera med solbryggor enligt min mening.. Det tillsammans med lite "småjippon" drar nog minst lika mycket folk..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...