lördag 21 maj 2016

Sabotage på Fartkamerorna

på väg 184 mellan Lidköping Skara har åter skett.. Någon tycks inte gilla dessa vakande ögonen hur fort vi kör.. Nu har man åter målat över linsen..

Jag kan säga att personligen är jag inte vidare förtjust i dem, de förstör på något sätt rytmen i trafiken.. Ligger man tio kilometer över hastigheten saktar man ner vid dessa för att sedan öka igen, det är bara så..
Och ibland används de av Trafikverket som ursäkt för dåliga vägar där man inte vill eller har råd att åtgärda.. Varje gång en kameras sätts upp så hänvisas det till hur många liv de räddar och ibland skjuter man in även miljöaspekten fast den inte påverkar ett smack..
Men nu finns de där på Skaravägen, en bred och fin väg där det väl sällan sker allvarligare olyckor.. Där trafikverket inom ett antal år vill sänka till 80 km/t, idiotiskt.. Ragga betalande till staten med kameror kanske?
Då gäller det att sätta upp dem i tid så när 80 km/t kommer så är folk vana vid att vara övervakade. Vad blir nästa steg? Betalstationer för att få åka på vägen?

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...