söndag 22 maj 2016

Ny lakvattendamm på Kartåstippen.

Totalentreprenad av anläggande av ny lakvattensdamm på Kartåsens avfallsanläggning, Lidköpings kommun kan vi se på kommunens anbudssida..

Förra året skrev SVT: "Längst bort på den kommunala soptippen i Lidköping finns ett stort berg med grå aska. Området kan närmst liknas med ett månlandskap – allt är täckt i ett grått damm och en kraftig doft av aska sticker i näsan"
Man fortsätter: "Det är det kommunala värmeverket i Lidköping som i åratal dumpat de giftigaste resterna från förbränningen av sopor på soptippen. Resterna hanteras som ickefarligt avfall.
En stor del av soporna som förbränns kommer från utlandet. Förra året fick verket 25 miljoner kronor för att bränna soporna. Men gifterna från avfallet hamnar alltså på soptippen precis intill Vänern."..

Överdrivet skrev vänner av Kartåstippen och kallade SVT:s larm dåligt underbyggd.. Hur som helst så skall en ny lakvattensdamm anläggas.. Hoppas den planen är bättre underbyggd då.

Inga kommentarer:

Body shop

 med butik i Lidköping läggs ner.. Skönhetskedjan lägger ned verksamheten i Sverige.. En gång i tiden var man populärast i Sverige det var å...