måndag 2 maj 2016

Avslut Lisa Holm.

Det blev som väntat ingen ny prövning i Lisa Holm fallet och det var en lättnad..
Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius får inget prövningstillstånd i Högsta domstolen. Därmed vinner domen om livstids fängelse från hovrätten laga kraft..
Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd...
Nu får han sitta där i många år förhoppningsvis, vet inte om han kan begära att få flyttas till sitt hemland men det visar sig väl.. Endast en mycket extra ordinär händelse kan rädda honom nu.. Som att en annan erkänner mordet..

Nu kan man inte dra annan slutsats än att Nerijus Bilevicius är mördaren och att då agera så känslokallt som han har gjort borde göra att han inte får några förmåner på många många år.. Det i samband med att ta livet av en ung flicka med hela livet framför sig visar en synnerligen hänsynslöshet.. Hela tiden slingra sig utan att ta ansvar för det han gjort, ynkligt.. Hoppas nu svensk fångvård kan visa lite tänder...

Inget får henne tillbaka men en liten form av rättvisa har nu skipats och må mördarens samvete komma till liv i honom.. Ett tragiskt kapitel i svensk kriminalhistoria är därmed troligen avslutat.

Inga kommentarer:

Body shop

 med butik i Lidköping läggs ner.. Skönhetskedjan lägger ned verksamheten i Sverige.. En gång i tiden var man populärast i Sverige det var å...