lördag 9 april 2016

Torghandel.

Kommunen skriver på sin hemsida angående handel på torget: "Lidköping är vida känt för sin blomstrande torghandel. På onsdagar och lördagar fylls det stora Nya Stadens Torg med torghandlare och besökare. Här både handlar och umgås såväl Lidköpingsbor som tillresta besökare."
Det stämmer väl rätt så bra in under sommarmånaderna men under sen-hösten-vintern-tidig-vår är det glest mellan knallarna, speciellt på onsdagar. Där vissa dagar under denna period det i princip varit öde på torget förutom ostvagnarna då.. Vet inte om det är något att göra åt, folk lockas inte fram under denna tidsperiod helt enkelt, börjar väl först nu att fyllas.. Klart en vacker dag med blå himmel kan det locka lite mer..
Exempel på hur det kan se ut en torgdag under vintertid, sen-hösten.. Klickar ni på kommunens webbkamera över torget till höger på skärmen så ser ni dagens läge på torget..


Och under sommartid så kommer man ur sina lyor i högre grad.. Bara att gå ut utan en massa extra kläder..
Arkivbilder
Det är väl inte mycket att göra något åt dessa variationer, vare sig knallar eller kunder sätter upp eller går fram i samma utsträckning som under den ljusa delen av året.. Knallarna får betala Onsdagar 160 kronor (3 meter x 3 meter).. Lördagar 200 kronor (3 meter x 3 meter). Om det inte ändrats.. Vad jag förstår gäller priserna sommar som vinter..
Nu har vi salutältet vissa dagar på sommaren om det lockar extra är tveksamt och kommunen kan inte göra mer än att hålla centrum och torget "mysigt" att gå fram till.. Ett litet jippo då och då.. Men till syvende och sist är det handlare, butiker som knallar som av egen kraft skall locka folk.. Det stora HM varuhuset som öppnar 28 april lär nog bidraga till lite extra folk..
Glömde den fria raden.... ”Fria raden” är en plats för dig som tillverkat något själv som du vill sälja.. Det är där t.ex. ungdomar brukar stå att sälja hembakta bullar vid det långa bordet för kanske skolresa.

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...