onsdag 13 april 2016

Stöld från postbil.

Har ibland när jag cyklat förbi brevbärarnas små el-bilar eller deras paketcyklar undrat om det aldrig knycks något från dem.. De står där ofta helt öppna medan brevbäraren gör sitt ärende någonstans..
Nu fick jag läsa om ett sådant fall i Trollhättan.. "Väskan stod i en av postens små brevbärarbilar i centrala Trollhättan och när brevbäraren var ur sikte för att leverera post på en adress passade tjuven, eller tjuvarna, på. Ett vittne ska, enligt polisen, ha sett hur en eller flera personer, tog ett paketliknande föremål ur bilen."
I dagens läge när identifikationskapning är vanligt får man vara rädd om posten, men där bevakar de kriminella mest den aktuella brevlådan.. Det är inte roligt att förlora något man sänt efter heller.. Även om man där för det mesta får sina paket levererade till ett utlämningsställe, ibland en ICA-butik..
Hos mig kommer posten och brevbäraren på cykel/flakmoped och inte med sådan här bil. På cykeln är posten mycket exponerad, men jag har inte hört att något har stulits.. Förhoppningsvis sker det inte heller..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...