söndag 17 april 2016

Statliga jobb.

Bloggen har vid upprepade tillfällen gnällt över statens bristande intresse för Lidköping och dess utarmning av staden..
Men nu läser vi att tydligen skulle Lidköping ligga på plus!!! Skara, Vara och Tidaholm har tillsammans tappat över 80 statliga jobb 2008-2014. Lidköping och Skövde är vinnare.... Att Skövde är det råder väl ingen tvekan om, det är till och med så att staden har många fler statliga jobb än vad som motsvarar befolkningen..
Lidköping skulle ligga på 273+ jobb vad gäller statliga anställningar men utredningen sträcker sig fram till 2014 och sedan dess har man dragit in på servicen på Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten.
Margretelunds ungdomsvårdsskola och Polisen, Såtenäs är några exempel på där det finns statligt anställda.. Såtenäs har väl runt 700 anställda... Polisen i Lidköping där lär det knappast bli mer anställda, snarare mindre..
– Lidköping är idag i samma situation som många Norrlandskommuner, men det låtsas inte regeringen om har det kritiserats..
Men vaddå? Vi har ju plus 273 fler anställda, eller? Och på en skala där kvoten 1,0 är jämvikt statligt anställde befolkningsunderlag har Lidköping 1,05.. Skövde i topp på 1,6..
Vi skall 2014 haft 1 364 statligt anställd i kommunen. Bloggen tror ändå att staten inte har något gott öga till Lidköping, därtill är deras stordriftstänkande alltför stort

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...