onsdag 20 april 2016

Statens lakejer ångar på..

Trafikverket säger bygg gärna tågverkstan men tro inte att vi garanterar något, så kom inte och kräv oss på ersättning om Kinnekullebanan läggs ner.. Detta "hot" från ett statligt organ om banans framtid och tågverkstan får nu politiker efter banan ta ställning till.. Skippa den satans verkstan den är inte värd priset.. Återkom om läget blir förändrat, om en elektrifiering blir aktuell t.ex... Men skall vi få något måste vi stå för en del av våra egna skattepengar..

Och ett annat arrogant statligt verk, Sjöfartsverket som skall vara neutrala.. Vad blir kostnader för Vänersjöfarten i framtiden?
Sedan har vi slussarna i Trollhättan som närmar sig ett beslut vad man måste göra innan 2030 då man beräknar de nuvarande inte håller längre..
För att inte tala om "lågbron" i Göteborg, där lär väl kommunerna stå sig slätt mot Göteborg som inte ens ville att dessa kommuner skulle få yttra sig i frågan.. Visserligen ingen direkt fråga för Sjöfartsverket, men de finns där i omgivningen..

Undrar hur många beslut av dessa organ kommer att gynna vår bygd när vi ställs emot deras stordriftshysteri och mångmiljardsatsningar på de tre största städerna angående järnvägar och sjöfart.... När man läser på deras hemsida är de fyllda med ansvar och miljötugg, vad som sedan sker? Tja den som lever får se.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...