måndag 18 april 2016

Sommar och stängda avdelningar.

Inte bara Skaraborgs lasarett har personalproblem inför sommaren om nu någon trodde det..
NU-sjukvården på Näl dras med stora svårigheter att rekrytera personal, det är ingen nyhet.. Nu är det Kava, kirurgisk akutvårdsavdelning, som måste ta till åtgärder, och drar ner med tio platser..
– Det är en tillfällig neddragning eftersom vi saknar framför allt sjuksköterskor att bemanna avdelningens 26 vårdplatser säger man..

Man har även aviserat problem bland sjukhusen i Skaraborg med personal under några sommarmånader och antar att vårt lasarett i Lidköping är det alltid någon avdelning som stängs..
Jourcentralerna i Mariestad och Falköpings stängs under åtta veckor i sommar.. I stället hänvisas patienterna till jourcentralerna i Skövde och Lidköping, som kommer att ha ordinarie öppethållande under hela semesterperioden.. – Efter sommaren öppnar de igen och har öppet precis som tidigare, utlovas det..
Det är ett dilemma men vore jag anställd inom sjukvården så klart som korvspad att jag ville ha sommarsemester när övriga anhöriga var lediga..
Vem vill inte "glida" under en skön sol vid den tiden då vårt land är som vackrast..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...