torsdag 7 april 2016

Sjukvården Skaraborg.

Den är en evig historia där sjukvårdspolitiker kämpar hårt för att lägga så snål budget de bara kan och sedan anklaga sjukhusen för att inte hålla den.. En ursäkt för att lägga ner och flytta till Skövde gudbevars..
Ibland träder pojken med guldbyxorna fram och gräver lite i fickorna.. Förlossningsvården i Skaraborg får 9,7 miljoner kronor.. Pengarna ska bland annat användas till att förstärka bemanningen.
Men tro inte att vi här i Lidköping får tillbaka BB, fattas bara när man nu en gång lagt ner den för stordrift i Skövde..
I Skövde kommer pengarna att användas till att bibehålla kvaliteten på förlossningsvården, öka patientsäkerheten och främja arbetsmiljön.. Att mammor(och pappor) får dra till Skövde härifrån skiter man i, då är det inte snack om någon miljö.. Kan en kommun inte uppfylla ett antal födslar då skall de fan inte ha något BB alls.

Som vårdcentralen i Skara och medicinavdelning på Mariestads sjukhus där de båda hotas av nedläggning.. Och vilket sjukhus är det som åter skall utarma närheten för patienter, jo Skövde naturligtvis, stordriften i fokus igen.. Man har i alla fall satsat lite här i stan på renoveringar och nybyggnad.. En del arbete vid sjukhuset har gjorts, det har blivit ett nytt akutintag. Man investerade 100 miljoner kronor i bland annat en ny operationsavdelning och intensivvårdsavdelning. Totalt satsas det drygt 260 miljoner kronor.. Men vi skall inte tro vi kan få ett BB.. Någon måtta får det vara, tror ni att ni är Skövde va?
Ännu står den gamla portalen kvar vid den gamla infarten och dessutom helt renoverad.

Arkivbild.
Och akuten där det blev ett jäkla liv på Lidköpingsborna när sjukvårdspolitikerna hade sina smutsiga tassar i den kakburken och det ryktades om nedläggning, undertecknad deltog själv i marschen, den var mäktig.. Vad som gjorde att man tvärvände vet jag inte men nu ståtar ett nytt akutintag som jag antar blev till det bättre.

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...